100 jaar kvlv berlaar
Energiek
Logo kvlv

Plantjesweekend

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september trokken weer tientallen vrijwilligers van de Berlaarse verenigingen door de straten van Balder om huis-aan-huis azalea’s te verkopen ten voordele van Kom op teggen Kanker. We zijn er  weer  in geslaagd om op 2 dagen tijd 2.500 plantjes te verkopen. De opbrengst bedraagt ruim 15.000 €.

De plantjes werden woensdagmorgen geleverd. Donderdagavond is, per uitzondering, de eerste verkopersploeg al begonnen. Ondanks de regenbui die ze over zich heen kregen, liep hun verkoop als een trein. In een recordtempo waren ze al hun plantjes kwijt.

Vrijdagmorgen kwamen dan een heleboel andere verenigingen plantjes afhalen. Sommigen gingen al meteen van start en het eerste verkopersteam kon zelfs voor de middag al afrekenen. Anderen gingen in de namiddag of 's avonds op pad. Na de middag werden de plantjes verdeeld onder de verschillende depots en konden ook de verenigingen van de Heikant met de verkoop beginnen. Bij de meesten verliep de verkoop redelijk vlot, zeker de vrijdagavond. Tegen 's avonds waren er al bijna 1.600 plantjes afgerekend.

Zaterdagmorgen vertrokken dan de laatste verkopersteams. Op de Heikant waren ze al tegen de middag volledig uitverkocht. Daar werden door amper 2 verenigingen 660 plantjes verkocht. In het Centrum ging het voor sommigen heel vlot, maar voor anderen verliep de verkoop vrij moeizaam. Na de middag, nadat alle verkopersteams hadden afgerekend, bleven er nog 3 dozen plantjes over die door enkele dappere blijvers nog werden verkocht. Uiteindelijk waren ze rond 17.00 u. uitverkocht en kon iedereen moe maar voldaan naar huis.

Het Plantjesweekend is weer zeer succesvol verlopen danzij de medewerking van de ca. 100 vrijwilligers uit 13 verschillende verenigingen, die zich keer op keer belangeloos blijven inzetten, met name ACV, Gezinsbond, KAV Centrum, KAV Heikant, KLJ, KVLV Centrum, KVLV Heikant, KWB Station, Landelijke Gilde Centrum,  Okra Station, Rode Kruis en Ziekenzorg.

Ook konden wij weer een beroep doen op de materiële steun van het gemeentebestuur.

En natuurlijk kunnen de verkopers telkens weer rekenen op de Berlaarse bevolking die massaal deze actie steunt door 1 of meerdere plantjes te kopen.

Met de opbrengst van deze actie kunnen wij mee de strijd tegen kanker helpen aanbinden: psychologische en sociale steun voor kankerpatiënten, sociaal fonds voor patiënten met een laag inkomen, Vlaamse kankertelefoon, vakantiekamp voor kankerpatiëntjes, zelfhulpgroepen, stervensbegeleiding, projecten voor kinderen met kanker, preventie, wetenschappelijk onderzoek,…

Bijkomende informatie over Kom op tegen Kanker kan u verkrijgen bij de Vlaamse Kankerliga op het nummer 02/227.69.69 of bij de Vlaamse Kankertelefoon op het nummer 070/222.111.

MVT

Terug